Ga verder naar algemene inhoud
null

Water in de productie

Op basis van het waterbeleid van GANT wordt onze watervoetafdruk voortdurend getoetst met als doel om deze binnen onze toeleveringsketen te verkleinen door samen te werken met toonaangevende leveranciers en door gesloten kringloopsystemen die het waterverbruik verminderen, aan te moedigen. We maken gebruik van vastgestelde doelstellingen om het waterverbruik op productieniveau te verlagen en het gebruik van toonaangevende en impact beperkende technologie aan te moedigen.

Om capaciteit op te bouwen binnen onze toeleveringsketen werken we samen met partners zoals de Sustainable Apparel Coalition waardoor we de mogelijkheid hebben om onze watervoetafdruk te volgen met behulp van de Higg Index Tools. Tegen 2023 zal 70% van de leveranciers van GANT beschikken over het allerbeste watermanagement en tegen 2030 zal dit zelfs 100% zijn. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe technologieën om onze watervoetafdruk te verkleinen.

Verder legt onze duurzaamheidsladder voor vezels de focus op water en de impact van de grondstoffen die we voor onze producten inkopen. Daarom hebben we ons ertoe verbonden om in 2022 100% van ons katoen duurzamer in te kopen.