Ga verder naar algemene inhoud
null

IN SAMENWERKING MET WATERAID

Conserve Every Drop Project

Water is een kostbare hulpbron en we willen helpen die te beschermen. In lijn met onze duurzaamheidsverbintenissen en ons 7-regels-initiatief zijn we een partnerschap aangegaan met WaterAid voor het Conserve Every Drop Project. Dit tweejarige project, dat volledig wordt gefinancierd door GANT, heeft als doel het waterbehoud in de regio Bangalore in India te verbeteren, met het streven om mensen toegang te geven tot schoon water en sanitaire voorzieningen.

Mijlpaal: Met het herstel van de dorpsvijver krijgt de lokale gemeenschap nu water en wordt de bodemgesteldheid voor de lokale boeren verbeterd.

null

DE STRATEGIE

Ons doel is 10 regenwateropvangsystemen te creëren om 10 gemeenschappen in de regio Bangalore in India van zoet water te voorzien. We zullen ook herlaadstructuren ontwikkelen om het grondwater te beschermen en te vullen om een gezonde watervoorziening voor toekomstige generaties te garanderen.

null

DE SAMENWERKING

Door samen te werken met WaterAid aan het Conserve Every Drop Project, kunnen we onze middelen herinvesteren en de gemeenschappen waarmee we al lang samenwerken rechtstreeks helpen, en duizenden mensen toegang geven tot schoon water en sanitaire voorzieningen", zegt Jessica Cederberg Wodmar, directeur Duurzaamheid en Innovatie bij GANT.

null

DE IMPACT

Door de steeds terugkerende droogte, de uitputting van het grondwater en de ontoereikende waterconservering wordt het district Bangalore geconfronteerd met een grote kwetsbaarheid voor water en een ernstige schaarste aan drinkwater gedurende ongeveer vier maanden per jaar. Door lang verwaarloosde, traditionele waterbronnen nieuw leven in te blazen en hun capaciteit en sanitaire voorzieningen te verbeteren, zal het "Conserve Every Drop Project" naar verwachting direct en indirect 15.000 mensen helpen duurzame toegang tot schoon water te krijgen.

null

DE RESULTATEN

"De school had alleen op onregelmatige tijden toegang tot water, vooral tijdens de zomer. Nu er een nieuw systeem is om regenwater op te vangen, is de opslagtank op de school altijd vol en is er een continue watertoevoer om handen te wassen. De toiletten zijn ook veel schoner nu er water beschikbaar is. Onze groep op school is ook van plan om een moestuin te beginnen." zegt Divya, een 15-jarige studente op de Government High School in Ummalu.