Ga verder naar algemene inhoud
Seasonal Offer: 30% korting – Shop nu
null

Partnerschappen
en
Lidmaatschappen

Partnerschappen zijn een belangrijke factor om ons te helpen onze verplichtingen zo goed mogelijk na te komen. Ze stellen ons in staat om als branche samen te werken en geloofwaardige claims te maken als het gaat om duurzaam geproduceerde materialen in onze producten.

null

UN Global Compact

PARTNER SINDS 2018

UN Global Compact is 's werelds grootste duurzaamheidsinitiatief voor bedrijven. Het roept bedrijven op om hun strategieën en activiteiten te ontwikkelen in overeenstemming met universele principes op het gebied van mensenrechten, arbeid, milieu en corruptiebestrijding, en om acties te ondernemen die maatschappelijke doelen bevorderen.

null

Amfori BSCI

Lid sinds 2009

Leden van Amfori BSCI delen gemeenschappelijke sociale en ethische normen met andere leden via de Gedragscode. De Gedragscode bevat 11 principes die variëren van eerlijke beloning tot geen kinderarbeid en geen dwangarbeid. BSCI maakt sociale auditresultaten mogelijk voor fabrieken en een netwerk van auditors die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van audits volgens de BSCI-standaard.

null

The Fashion Pact

Lid Sinds 2019

Het modepact werd opgericht tijdens de G7-top van 2019 op aandringen van de Franse president Emmanuel Macron. De ondertekenaars verbinden zich ertoe de krachten te bundelen met andere toonaangevende modebedrijven om actie te ondernemen op drie belangrijke gebieden: klimaat, biodiversiteit en oceanen.

null

Fashion Industry Charter
for Climate Action

Lid Sinds 2019

Het Fashion Industry Charter for Climate Action brengt mode-belanghebbenden samen om een gezamenlijk standpunt te ontwikkelen over de aanpak van klimaatverandering, inclusief de visie om tegen 2050 netto nul emissies te bereiken. Binnen het Charter nemen de ondertekenaars deel aan werkgroepen die door de Verenigde Naties worden georganiseerd om routekaarten op te stellen voor de verbintenissen die voor de sector zijn aangegaan. In 2021 werd een bijgewerkt en ambitieuzer Fashion Industry Charter for Climate Action gelanceerd. 

null

Sustainable Apparel Coalition

Lid Sinds 2019

De Sustainable Apparel Coalition (SAC) is de toonaangevende alliantie voor de duurzame productie van kleding, schoenen en textiel. Het omvat een visie van een branche die geen onnodige milieuschade veroorzaakt en een positieve impact heeft op de mensen en gemeenschappen waarmee er wordt gewerkt. SAC maakt het gebruik van HIGG Index-tools mogelijk die een holistisch overzicht bieden waarmee bedrijven zinvolle verbeteringen aan kunnen brengen die het welzijn van fabrieksarbeiders, lokale gemeenschappen en het milieu beschermen.

null

Textile Exchange

Partner sinds 2019

Textile Exchange is een non-profitorganisatie die zich inzet om mensen te inspireren en uit te rusten om duurzame praktijken in de textielwaardeketen te versnellen. Textile Exchange-normen ondersteunen de integriteit van productclaims middels verificatie door onafhankelijke derden.

null

Better Cotton

Partner sinds 2017

Better Cotton is een wereldwijde non-profitorganisatie en het grootste duurzame katoenprogramma ter wereld. BCI heeft als doel de wereldwijde katoenproductie te verbeteren voor de mensen die het produceren, de omgeving waarin het groeit en de toekomst van de sector.

null

Leather Working Group

Partner sinds 2020

De Leather Working Group is een non-profitorganisatie die zich inzet voor een duurzame toekomst met verantwoord leer. De organisatie wil de milieu-impact van de leerindustrie verbeteren door leerfabrikanten te toetsen en te certificeren.

null

TEXAID

Partner sinds 2020

TEXAID is een van Europa's toonaangevende organisaties voor het inzamelen, sorteren en recyclen van gebruikt textiel. TEXAID is de partner van GANT voor het behandelen van kledingstukken die niet in winkels kunnen worden verkocht en in plaats daarvan opnieuw worden gebruikt voor een tweede leven. Samen moedigen we mensen aan om hun GANT-artikelen naar onze winkels te brengen zodat ze kunnen worden gerecycled of hergebruikt en op verantwoorde wijze kunnen worden verwerkt.

null

RISE

Partner sinds 2017

RISE is een onafhankelijk, staatsonderzoeksinstituut, dat unieke chemische expertise biedt voor toekomstbestendige technologieën, producten en diensten. RISE is expert op het gebied van innovatie in de textielindustrie en helpt GANT om schadelijke stoffen uit onze productie te halen.

null

WaterAid

Partner sinds 2020

WaterAid werkt eraan om schoon water, adequate toiletten en goede hygiëne toegankelijk te maken voor gemeenschappen over de hele wereld. De internationale non-profitorganisatie werkt in 34 landen om het leven van de armste en meest gemarginaliseerde mensen te verbeteren. Sinds 1981 heeft WaterAid meer dan 28 miljoen mensen bereikt met schoon water en adequate toiletten. In 2021 startten GANT en WaterAid samen het innovatieve Conserve Every Drop Project.

null

WWF

Partner sinds 2021

WWF zet zich al 60 jaar in om mensen en de natuur te helpen gedijen. Als een van 's werelds toonaangevende natuurbeschermingsorganisaties werkt WWF in bijna honderd landen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen en leveren die gemeenschappen, dieren in het wild en de plaatsen waar ze leven beschermen. Met dit partnerschap zullen GANT en WWF belangrijke milieu-impactgebieden in de waardeketen 

van GANT en daarbuiten aanpakken, met een speciale focus op waterbeheer.